Gratis verzending binnen Nederland | 30 Dagen Verhoogde Vitaliteit Garantie

Het Blue Lion rug massage apparaat tegen rugpijn, werkt het echt?


Het Blue Lion rug massage apparaat tegen rugpijn, werkt het echt?

Al meer dan honderden mensen zijn terecht ontzettend blij met hun Blue Lion rug massage apparaat. Maar werkt het ook voor jou? In dit artikel  vertellen we meer over het Blue Lion rug massage apparaat, zodat jij zelf kunt bepalen of de rugmassage die ons apparaat geeft, jouw rugpijn zal verlichten.

Eerst gaan we wat dieper in op rugpijn. Rugpijn is een veelvoorkomende klacht, die vrijwel iedereen wel eens ervaart. Bij rugklachten onderscheiden we pijn in de lage rug, de middenrug en de hoge rug.
Als de pijn in de onderrug zit, noemen we dit lage rugpijn of, zoals de fysio zal zeggen: lumbale rugpijn. Ervaar je rugklachten rond de borstwervels, dan spreken we van middenrugpijn of thoracale pijn. Bij hoge rugpijn heb je last van pijn tussen je schouderbladen, bovenin je rug en nek of vlak onder je nek. De nekzone wordt ook wel de cervicale zone genoemd. We gaan hieronder verder in op deze verschillende vormen van rugpijn.

Rugpijn in de onderrug

Blue-Lion-Lifestyle-rug-pijn-onderrug-zitten

Pijn onderin de rug is veelvoorkomend. Het kan plotseling ontstaan oflicht beginnen en steeds iets erger worden. Mensen ervaren vaak een zeurende pijn, die vrij heftig kan zijn en nog erger wordt bij het maken van bepaalde bewegingen. Bewegen lukt soms bijna niet door de pijn, maar níet bewegen is ook geen oplossing: de rug wordt dan stijf en de klachten worden vaak nog erger. Lage rugpijn straalt soms uit naar de benen. Het beste is om zoveel mogelijk normaal te bewegen en niet te lang stil te zitten of liggen. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn rustige sporten die je ook met lage rugpijn mag blijven doen.
De oorzaak van lage rugpijn is niet altijd duidelijk. Wel weten we dat de kans op pijn onderin de rug groter is bij:

 • overgewicht
 • veel stress
 • zwaar lichamelijk werk
 • lang autorijden
 • veel tillen
 • een verkeerde zithouding
 • de rug veel draaien en buigen op een verkeerde manier (1)

Gewone rugpijn gaat vanzelf over, maar het kan prettig zijn de pijn wat te verlichten door bijvoorbeeld de rug warm te houden met een kruik of een warme douche. Ook een massage kan verlichting geven, waardoor je weer makkelijker gaat bewegen.

Wanneer de rugpijn gepaard gaat met andere symptomen of wanneer de klachten aanhouden of verergeren, is het altijd verstandig een professional te raadplegen, bijvoorbeeld je huisarts of de fysiotherapeut.

Rugpijn in de middenrug

Bij pijn in de middenrug kun je last hebben bij ademhalen en een uitstralende pijn en/of tintelingen naar de borstkas of armen ervaren. Ook een stekende en zeurende pijn is een bekend symptoom bij middenrugpijn, net als het gevoel van een stijve rug na rust, bijvoorbeeld na te hebben geslapen of gezeten. De pijn kan constant aanwezig zijn, maar ook zo nu en dan komen opzetten bij bepaalde bewegingen.

De oorzaken die spelen bij pijn in de onderrug, kunnen ook bij middenrugpijn een rol spelen, maar daarnaast kunnen heel specifieke oorzaken aanwijsbaar zijn, zoals spit, artrose of osteoporose. Klachten kunnen dus onschuldig zijn, maar er kan ook sprake zijn van een ernstige oorzaak. Het is dus belangrijk dit te laten checken door een specialist.

Rugpijn in de bovenrug

Meestal ontstaat hoge rugpijn geleidelijk, door een verkeerde werkhouding, veel boven het hoofd werken of veel eenzijdige bewegingen (denk aan strijken). Ook spanning en stress kan leiden tot pijn in de bovenrug. In sommige gevallen ontstaat hoge rugpijn door een plotselinge oorzaak: je kunt je vertillen of een verkeerde beweging maken.

In de meeste gevallen gaan hoge rugklachten vanzelf weer over als de oorzaak is weggenomen. Het kan dus verstandig zijn om met bijvoorbeeld een fysiotherapeut te onderzoeken wat de oorzaak is van de klachten en hierop actie te ondernemen.

Hoe kan het Blue Lion rugmassage apparaat helpen?

Het Blue Lion rug massageapparaat is gebaseerd op de shiatsu-massage. Shiatsu is onderdeel van de traditionele holistische Chinese geneeskunde die de mens en zijn/haar klachten als één geheel ziet: alles in het lichaam werkt met elkaar samen en heeft invloed op elkaar.

Bij een shiatsu-behandeling maakt de therapeut draaiende bewegingen met duimen, handpalmen, ellebogen en soms zelfs knieën op bepaalde punten in het lichaam. Druk op deze punten verlicht spierstijfheid en daarnaast activeert het de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam.

In het Blue Lion rugmassage kussen wordt dit nagebootst door vier ronddraaiende bollen die gelijkmatig over de rug masseren, maar die je ook op een bepaald punt even vast kunt zetten voor een extra intensieve massage op die plek.  

Ook in onze westerse maatschappij is inmiddels duidelijk dat een massage helpt om de spieren los te krijgen en afvalstoffen af te voeren. Veel mensen met  rugklachten vinden het prettig als de rug wordt los gemasseerd bij de fysiotherapeut. Ze kunnen daarna wat makkelijker bewegen en de massage geeft verlichting. Echter zit er vaak een aantal dagen of zelfs een week tussen de behandelingen en de rug is nou net een plek die je niet zo makkelijk bij jezelf kunt masseren.

Blue-Lion-rug-massage-apparaat-verlossende-warmte-therapie

Jouw rugmassage apparaat kan tussen behandelingen door de rug ‘los’ houden. Je kunt kiezen welke zone moet worden aangepakt en ook de intensiteit van jouw massage kun je zelf instellen. Daarnaast geeft de ingebouwde verwarmingstherapie ontspanning en verlichting.

Onze massagestoel heeft daarnaast in het zitvlak een extra functie: vibratiemassage. Vibratiemassage is een zachte massage die de bovenste laag van het weefsel behandelt. De trillende beweging geeft ontspanning en helpt de bloedsomloop in billen en bovenbenen te verbeteren. Deze extra massage is apart in te schakelen in drie standen.             

Ons massage apparaat helpt zodoende bewegen te stimuleren. Inactiviteit is de slechtste behandeling: Rust roest! Tenzij er sprake is van een ernstig ziektebeeld waarbij rust geboden is, natuurlijk.

Door de spieren los, ontspannen en minder pijnlijk te maken met jouw rug massage apparaat wordt bewegen makkelijker. Hierdoor voorkom je dat je jezelf een verkeerde houding aanwent die de pijn ontwijkt, maar waarbij de klachten zouden kunnen verergeren. Of die in elk geval niet bijdraagt aan een sneller herstel.

Wat vinden professionals van ons rugmassage apparaat?

Wij hebben een aantal professionals uit verschillende disciplines gevraagd wat ze van ons massageapparaat vinden en of er nog verbeterpunten zijn. We kregen mooie reacties. Branko, personal trainer en eigenaar van een sportschool zegt bijvoorbeeld:

‘Dit kussen is een hele goede oplossing om je spieren soepel te houden en je doorbloeding te stimuleren. De intensiteit van het kussen voelt ook als een echte massage.’

Michèle, eigenaresse van een massagepraktijk geeft aan:

‘Voor de rug is het erg effectief om je spieren goed los te masseren. Ik zou hem als therapeut aanbevelen.’

Roland, fysiotherapeut, zegt:

‘Een massageapparaat kan geen vervanger zijn van een fysiotherapeutische behandeling, maar dit apparaat kan wel verlichting bieden tussen de behandelingen door.’

Als verbeterpunt werd genoemd dat het massagekussen nog wat hoger zou mogen zijn, zodat ook de nekzone boven de schouderbladen goed kan worden meegenomen. Het kussen bereikt die zone bij de meeste mensen niet, ook niet in de hoogste stand. Een goede tip, waarmee wij zeker aan de slag willen!

Wat zeggen onze klanten over het Blue Lion rugmassage apparaat?

Veel van onze klanten zijn heel erg positief over ons massage-apparaat! Dat maakt ons natuurlijk trots. Klanten zeggen dat hun rug soepeler voelt, dat ze sneller herstellen van blessures en dat het een perfect kussen is als je van stevige massages houdt.

Coco-Michelle-Blij-op-het-Blue-Lion-rug-massage-apparaat

Ons massage-apparaat masseert inderdaad stevig. Wij hebben hier bewust voor gekozen, omdat we zagen dat het commentaar op veel andere massage-apparaten was dat die te soft waren en niet veel hielpen. Niet iedereen vindt zo’n stevige massage prettig. Door het kussen te gebruiken met de aangehechte beschermingscover, kun je de massage daarom verlichten. Is dat niet genoeg, dan kun je er ook voor kiezen om nog een deken eroverheen te leggen of een extra dikke trui aan te trekken.

Ook zijn klanten blij met de lange kabel die we aan ons apparaat hebben laten maken. Het is nu niet meer nodig om vlak naast een stopcontact te gaan zitten als je gemasseerd wilt worden. Door de lange kabel kun je aan je bureau, aan tafel of op de bank van een massage genieten.

Verder worden de snelle levering en de service als positieve punten genoemd. Daar zijn we superblij mee, omdat we daar ook onze uiterste best voor doen!

Iets voor jou?

We doen ons best om het rug massage apparaat te blijven ontwikkelen, maar helaas is het apparaat niet voor iedereen aan te raden. Iedereen heeft een uniek lichaam en er bestaat voor zover wij weten geen universele oplossing voor rugpijn. Daarom adviseren we je om bij rugklachten eerst met je fysiotherapeut/medisch specialist te bespreken of het in jouw geval verstandig is om van het rug massagekussen gebruik te maken.

We raden je het rug massage kussen niet aan als je ernstige rugklachten hebt en je nog niet bij een fysiotherapeut of medisch specialist bent geweest.
Vraag in dat geval eerst of hij/zij het massage apparaat aanraadt.

 Dit kussen is wel echt iets voor jou als…

 • je last van je rug hebt en je fysiotherapeut/medisch specialist zegt dat het kussen geen kwaad kan of je zelfs kan helpen;
 • je houdt van een stevige massage;
 • je last hebt van je midden- of onderrug;
 • je tussen de behandelingen van je therapeut of masseur door wat verlichting zoekt;
 • je het prettig vindt dat je rug verwarmd wordt (maar de warmtestand kan natuurlijk ook worden uitgeschakeld);
 • je zelf wilt kunnen kiezen wáár en hoe stevig je gemasseerd wordt;
 • je eindelijk een persoonlijke masseur in huis wilt.

Denk je dat dit rugmassage apparaat iets voor jou is? Bekijk ‘m dan hier.

 

Blue-Lion-rug-massage-apparaat-de-beste

 

 

 

 

 

 

 

1 reactie

 • RoelD.

  Heel fijn en stevig massagekussen. Besteld door deze website.

Laat een reactie achter

Onverslaanbaar arsenaal tegen rugpijn

Gratis verzending binnen Nederland

30 Dagen Verhoogde Vitaliteit Garantie

Aangeraden door gezondheidsexperts