5% Korting + Gratis Oranje EK Sokken zolang Nederland in het EK speelt

Rugklachten bij Zittend Werk: Oorzaken en Oplossingen


Rugklachten bij Zittend Werk: Oorzaken en Oplossingen

Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem voor mensen met zittend werk. Aangezien je deze blog leest, is de kans groot dat jij daar ook mee zit. 
Je bent echter zeker niet alleen.
Talloze mensen zijn de afgelopen jaren bij ons geweest met hetzelfde probleem. Gelukkig hebben we al tienduizenden mensen kunnen helpen om hun rugklachten te verminderen met praktische oplossingen en ergonomische producten. Uit deze ervaringen, hebben we enorm veel geleerd. In deze blog lees je mijn persoonlijke ervaringen met rugklachten en geef ik je praktische tips en adviezen om direct aan de slag te gaan met het verbeteren van uw fysieke gezondheid zodat jij er straks letterlijk en figuurlijk goed bij zit.
Vergeet niet om de gratis gids te downloaden voor nog meer gedetailleerde informatie en oefeningen die je absoluut moet weten als je veel zittend werk doet!

 

Veelvoorkomende Oorzaken van Rugklachten bij Zittend Werk

Voordat we aan de slag kunnen om jouw rugpijn te verminderen, moeten we bewustzijn waar het vandaan komt zodat we het gericht aan kunnen pakken.
Dit zijn enkele veel voorkomende oorzaken van rugpijn bij zittend werk:

Langdurig Zitten:

Het grootste probleem bij zittend werk is de lange tijd die men achter het bureau doorbrengt. Langdurig zitten kan de wervelkolom en de omliggende spieren zwaar belasten, wat leidt tot pijn en stijfheid.

Slechte Houding:

Een verkeerde zithouding is een belangrijke oorzaak van rugklachten. Vaak zitten mensen onderuitgezakt of voorovergebogen, wat extra druk op de wervelkolom veroorzaakt en kan leiden tot chronische pijn.

Onvoldoende Beweging:

Te weinig bewegen gedurende de werkdag kan spierzwakte en stijfheid veroorzaken, wat de rug kwetsbaarder maakt voor pijn en letsel.

Gebrek aan Ergonomische Ondersteuning:

Het ontbreken van een ergonomisch ingerichte werkplek kan bijdragen aan rugklachten. Denk aan stoelen zonder goede lendensteun, bureaus op de verkeerde hoogte en slecht geplaatste computerschermen.

 

Oplossingen en Tips om Rugklachten te Verminderen

Nu denk je misschien: ''Leuk dat ik nu weet hoe mijn rugklachten ontstaan, maar ik lees deze pagina om te ontdekken hoe ik er vanaf kan komen!''
Nu je weet wat de oorzaken kunnen zijn, kun je naar jouw situatie kijken welke veel voorkomende oorzaken bij jou van toepassing kunnen zijn en het probleem dus ook gericht aanpakken. Hier zijn enkele tips die u direct kunt toepassen:

 

Investeer in een Ergonomische Werkplek:

Houdingsbewustzijn:

Let op uw houding tijdens het zitten. Zorg ervoor dat uw voeten plat op de grond staan, uw knieën in een hoek van 90 graden gebogen zijn en uw rug recht is met uw schouders naar achteren. Is je stoel te hoog om goed te zitten, dan kan een voetensteun je helpen om de vloer te verhogen en de druk in je onderrug te verminderen en afknelling van je benen tegen gaat. Merk jij dat je vaak onderuitgezakt zit tijdens het werken in je stoel of niet de juiste steun in je rug hebt? Dan kan een rugsteun goed helpen, die zorgt ervoor dat je altijd rechtop blijft zitten en geeft je net een extra steuntje in je rug.

Regelmatige Beweging:

Neem elke 30 minuten een korte pauze om te staan, te lopen of te stretchen. Dit helpt om de spieren los te maken en de doorbloeding te verbeteren.

heb je geen tijd om elke 30 minuten op te staan? Er is ook een manier om meer te bewegen, zonder op te hoeven staan. Op staan en lopen is altijd aan te raden, maar niet iedereen kan zijn werk af krijgen als hij/zij de hele dag rondjes loopt door het kantoor. Daarom hebben we de stoelfiets voor je ontwikkeld.
Hiermee kun je je spieren actief houden en calorieën verbranden vanuit je stoel en is zeker weten beter dan statisch zitten.

Oefeningen en Stretching:

Regelmatige rugversterkende oefeningen en stretches kunnen helpen om de spieren sterk en flexibel te houden. gewoon hangen is een van de beste strekoefeningen die je kunt doen. Door de dag heen ontstaat er automatisch druk op je schouders en ruggenwervels. Dit komt door lopen, zitten maar ook door je houding.Die druk ontstaat door zwaartekracht en heet 'compressie' 
Als je hangt, rek je dankzij de zwaartekracht rek jezelf helemaal uit, waardoor er decompressie ontstaat. Er komt lucht tussen je wervels, waardoor je bloed hier beter langs gepompt kan worden en dat draagt weer bij aan betere mobiliteit in je rug en schouders.’ 

Hangen kun je in de sportschool doen, of gewoon thuis met jouw eigen Pull-up bar of Fitness elastieken.
Mocht je ervoor kiezen om jouw pull-up bar bij ons te bestellen, dan krijg je daar gratis een uitgebreid Workout E-book bij, vol met met oefeningen die je nog nooit hebt gezien en die je eenvoudig thuis of op kantoor kunt doen.

Houd je rugspieren soepel:

Zoals we hiervoor hadden benoemd, kan veel stilzitten zorgen voor spierstijfheid en rugklachten. Naast bewegen om je spieren soepen te houden, kan een bezoekje aan een masseur een goede toevoeging zijn. Geen tijd om een afspraak te maken? Haal dan gewoon jouw persoonlijke masseur in huis!

 

Mijn Persoonlijke Ervaring

Als iemand die jarenlang met rugklachten heeft geworsteld, weet ik hoe groot de impact kan zijn op uw dagelijks leven. De pijn begon als een lichte zeur, maar werd geleidelijk erger en beïnvloedde mijn productiviteit en welzijn. Na het aanpassen van mijn werkplek en het integreren van regelmatige beweging en stretching, merkte ik een significante verbetering. Onze producten bij Blue Lion Lifestyle, zoals de voetensteun en het rug massagekussen, speelden een cruciale rol in mijn herstel.

 

Download de Gids: ''8 Cruciale Punten Die Je MOET Weten Over Jouw Gezondheid Als Je Veel Zittend Werk Doet

Niemand zou met rugklachten moeten zitten en daarom hebben wij de meest belangrijke dingen die jij met een zittend beroep moet weten over jouw eigen gezondheid in simpele stappen uitgelegd om rugklachten effectief aan te pakken. Download de gratis gids en zorg ervoor dat je het plezier in je werk niet verliest door die nare rugpijn.

 

 

Laat een reactie achter

Onverslaanbaar arsenaal tegen rugpijn

Gratis verzending binnen Nederland

30 Dagen Verhoogde Vitaliteit Garantie

Aangeraden door gezondheidsexperts