5% Korting + Gratis Oranje EK Sokken zolang Nederland in het EK speelt

Jouw Rechten en Tips voor Hybride Werken: Comfortabel en Gezond Thuiswerken


Je Rechten en Tips voor Hybride Werken: Comfortabel en Gezond Thuiswerken

Thuiswerken is steeds meer de norm. Of je nu volledig vanuit huis werkt of hybride werkt (de ene dag thuis, de andere dag op kantoor), het is belangrijk om je werkplek zo in te richten dat je comfortabel en productief kunt zijn. In deze blog lees je meer over je rechten en krijg je handige tips voor een prettige thuiswerkplek.

 

Jouw Rechten bij Hybride Werken

In Nederland heb je als werknemer geen wettelijk recht op thuiswerken, maar de Wet Flexibel Werken (WFW) biedt wel mogelijkheden. Werk je bij een bedrijf met meer dan tien werknemers? Dan kun je vragen om je werktijden en -plaats aan te passen aan je persoonlijke situatie.

Recht op een Thuiswerkvergoeding

Thuiswerken brengt extra kosten met zich mee, zoals voor verwarming, elektriciteit en koffie. Je werkgever kan deze kosten vergoeden via de werkkostenregeling. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een bureaustoel of computer belastingvrij kunt krijgen. Overleg met je werkgever over een thuiswerkvergoeding om deze kosten te dekken. Lees nog veel meer over de thuiswerkvergoeding in deze blog

Verantwoordelijke voor een Veilige Werkplek

Je werkgever heeft een zorgplicht om te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek, zowel op kantoor als thuis. Dit betekent dat je recht hebt op goede ergonomische hulpmiddelen zoals een bureaustoel, een verstelbare tafel, een los toetsenbord en een muis, een laptophouder of extra beeldscherm en voldoende verlichting. Ook moet je werkgever je informeren over de risico’s van thuiswerken en hoe je deze kunt minimaliseren.

Tips voor een Prettige Thuiswerkplek

Ergonomie en Comfort

Een goede ergonomische werkplek is cruciaal. Blue Lion Lifestyle biedt diverse producten die je thuiswerkplek comfortabeler maken. Denk aan een voetensteun die helpt om je houding te verbeteren en rugklachten te voorkomen. Ook een rug massagekussen kan wonderen doen om spierspanning te verminderen na een lange werkdag.

Werk en Privé Balans

Bij hybride werken is het belangrijk om werk en privé goed te scheiden. Creëer een vaste werkplek in huis waar je niet gestoord wordt. Houd ook vaste werktijden aan en neem regelmatig pauzes om even te bewegen of te ontspannen. Wil je weten waarom bewegen zo goed is, niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je brein? Lees dat deze blog over de effecten van bewegen (of te weinig beweging) op je brein.

Mentale Gezondheid

Thuiswerken kan soms eenzaam zijn. Zorg daarom voor regelmatig contact met collega’s, bijvoorbeeld via videovergaderingen of chat. Denk er bijvoorbeeld eens aan om ontspanningstechnieken te gebruiken, zoals ademhalingsoefeningen of een korte meditatie, om stress te verminderen.

Blue Lion voetensteun sportief

Productiviteit

Gebruik hulpmiddelen die je productiviteit verhogen. Een goed ingerichte werkplek met de juiste verlichting en comfortabele meubels draagt bij aan een betere focus en minder vermoeidheid. Probeer bijvoorbeeld een van de rugsteunen of voetensteunen om je werkhouding verbeteren en vermoeidheid tegengaan.

Conclusie

Hybride werken biedt veel voordelen, maar het is belangrijk om je werkplek goed in te richten en te weten wat je rechten zijn. Bespreek met je werkgever welke hulpmiddelen en vergoedingen beschikbaar zijn en zorg voor een comfortabele en gezonde werkplek. Met de juiste producten en een goede balans tussen werk en privé, maak je van thuiswerken een succes.

 

Wil je meer tips en adviezen over gezond thuiswerken? Download nu gratis onze gids: "8 Cruciale punten die je MOET weten over jouw gezondheid als je veel zittend werk doet".

Laat een reactie achter

Onverslaanbaar arsenaal tegen rugpijn

Gratis verzending binnen Nederland

30 Dagen Verhoogde Vitaliteit Garantie

Aangeraden door gezondheidsexperts